Fast food izbor

Dodao bih par riječi vezanih za izjavu, tj. odabir jela iz fast food ponude, koju sam dao za telegram.hr, koje zbog ograničenosti prostora nisu mogle biti uključene.

Prvo, iako članak u svojem podnaslovu sadrži tvrdnju kako su navedeni obroci manje zlo i da ih treba izbjegavati, s njom ne slažem. Primijetite da sam u opisu razloga za odabir jednog od obroka uključio rečenicu:

"Obrok je to mnogo kvalitetniji nego što mnogi uobičajeno jedu kod kuće."

Iza nje iz iskustva stojim.

Drugo, što je potpuno očekivano mnogima zasmetalo, a da i sami ne znaju zašto, jest uključivanje Coca-Cole Zero u meni. Nažalost, članak ne sadrži objašnjenje razloga uključivanja pa ga želim iznijeti sada. Naime, napitak s umjetnim sladilima uključen je budući da mnogi ljudi, uključujući i mene, nakon obroka osjećaju potrebu za slatkim, tj. imaju tzv. "sweet tooth". Valjda postoji razlog zašto je desert završni slijed jela. Ukoliko ste jedan od njih, a osim toga imate problem s kontrolom tjelesne mase ili je želite reducirati, zaslađeni napitak bez kalorija nešto je što biste mogli probati. Zastrašujuće priče o štetnosti umjetnih sladila, u prvom redu aspartama, spadaju u sferu prehrambenih mitova i u potpunosti su neutemeljene. Uključivanje Coca Cole Zero neće vašu prehranu učiniti kvalitetnijom, ali može vam pomoći u regulaciji tjelesne mase.

I treće, ako sumnjate da sam gore spomenuti napitak uključio barem dijelom zbog slanja poruke o tome da se duhova ne treba bojati, u pravu ste. Dobro, dijelom i da se zabavim čitajući urnebesne komentare o korištenju aspartama kao bojnog otrova u 2. svjetskom ratu.