O sigurnosti hrane - Incidenti u prehrambenoj industriji

O sigurnosti hrane - Incidenti u prehrambenoj industriji

Odstupimo na trenutak od klasične edukacije o zdravoj prehrani, i zagrebimo ispod površine znanosti koja se bavi dostavljanjem sigurnih i kvalitetnih prehrambenih proizvoda na vaš tanjur – temom sigurnosti hrane (eng. food safety).

Što nutricionist radi? Sve o suradnji s nutricionistom

Što nutricionist radi? Sve o suradnji s nutricionistom

Rijetko tko zna što nutricionist radi, odnosno kako im može pomoći. Osim izrade jelovnika, odnosno plana ili programa prehrane. Svi znaju da nutricionist to izrađuje. Velika je to šteta, kako za primatelja usluga, tako i za struku, budući da nutricionist može dati puno više. Ovdje neću pisati o načinima na koji nutricionist može pomoći poslovnim subjektima, već ću se zadržati na individualnoj suradnji s korisnikom.

Gracias y adios nutricionizam.hr

Svi vi koji redovito pratite nutricionizam.hr znate zašto sam pokrenuo cijelu ovu priču. Konstantno bombardiranje click-bait naslovima, pristranim nestručnim člancima te različitim šarlatanima koji prodaju često štetne programe prehrane navelo me na pokretanje ove priče.

nutricionizam.hr nastao je kao odgovor na sve dezinformacije o prehrani kojima smo svakodnevno okruženi. Nadao sam se kako ću stalnim pisanjem i dijeljenjem edukativnih članaka na društvenim mrežama te javnim nastupima uspjeti učiniti barem malu promjenu u “pokvarenom sustavu”.

Možda jesam.

Možda nisam.

No jedno je sigurno. U pitanju je borba s vjetrenjačama koje mi je dosta. Zato sam nakon 6 godina postojanja nutricionizam.hr odlučio reći “Gracias y adios” nutricionizmu, proputovati jedrilicom svijet i vidjeti kojim smjerom ići dalje…

Šalim se.

Provjeri datum na kalendaru ;)

Sljedeći tjedan je na rasporedu nova kolumna.

Čitamo se i dalje :)

Prehrana trudnica

Prehrana trudnica

Prehrana majke prije začeća te tijekom trudnoće ima važne posljedice za zdravlje nerođenog djeteta te bitno utječe na zdravlje djeteta nakon rođenja i tijekom cijelog njegovog života. Sve je više znanstvenih istraživanja koja se bave utjecajem prehrane tijekom trudnoće na rizik od obolijevanja od bolesti koje se pojavljuju u dječjoj, ali i kasnije u odrasloj dobi.

Skidanje kilaže u borilačkim sportovima

Skidanje kilaže u borilačkim sportovima

Skidanje kilograma neizostavan je dio borilačkih sportova poput boksa, hrvanja, MMA-a, taekwondoa, juda itd. Posljedica je to pravila tih sportova, koja dijele sportaše u težinske kategorije, s ciljem pravednijeg sparivanja pojedinaca slične veličine.

Nutricionisti koji to nisu

Nutricionisti koji to nisu

Znate li da možete zaslužiti certifikat za nutricionista odobren od Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske kroz četiri mjeseca nastave vikendom?
Ali zašto se uopće truditi kad se nutricionistom možete prozvati i bez završene osnovne škole?
Sad zamislite da isto vrijedi za liječnika, odvjetnika ili pilota.

Postavke privatnosti

Kada posjetite našu web stranicu, ona može pohraniti informacije putem vašeg web preglednika, obično u obliku kolačića. Ovdje možete promijeniti svoje postavke privatnosti. Važno je napomenuti da blokiranje nekih vrsta kolačića može utjecati na vaše iskustvo na našoj web stranici i usluge koje možemo ponuditi.

Kliknite za omogućiti / onemogućiti Marketinške kolačiće.
Kliknite za omogućiti / onemogućiti Statističke kolačiće.
Kolačiće koristimo kako bismo vam pružili što bolje iskustvo i omogućili da stranica funkcionira besprijekorno. Stranica automatski prikuplja samo nužne kolačiće. Ukoliko se slažete s uvjetima i prikupljanjem ostalih kolačića kliknite "Slažem se" Pročitajte više u Uvjetima korištenja internetske stranice.